www.belgium.be Logo of the Belgian government

Java@FIN

Altijd al gedroomd om softwareontwikkelaar te worden? Gepassioneerd, gebeten en gemotiveerd? Met Java@FIN leiden wij jou gedurende 4 maanden op tot junior java developer om nadien uit te stromen in één van onze vele software ontwikkelingsteams.
Klaar voor de carrièreswitch van jouw leven?

Wat?

Heb je zin om bij te dragen aan maatschappelijk relevante projecten bij de overheid? Ben je klaar voor een stevige uitdaging?
Dan is Java@FIN op jouw lijf geschreven!

Met dit project richten we ons tot enthousiastelingen die de switch naar Java developer willen maken, zonder dat ze hiervoor reeds de nodige scholing of ervaring hebben. Na de selectieprocedure kom je vast in dienst bij Egov Select, het IT-personeel wervingsbureau voor de federale overheid. Jouw carrière bij de FOD Financiën start met een intensieve opleiding van 4 maanden die je klaarstoomt om mee te draaien in één van de vele softwareteams. Daar ontwikkel je mee aan de verschillende applicaties die de FOD Financiën rijk is.

selectieprocedure icon
Maart t.e.m. juni 2019 Intensieve selectieprocedure
Vast in dienst icon
September 2019 Je komt vast in dienst bij Egov Select
Opleiding icon
September t.e.m. december 2019 Intensieve job georiënteerde opleiding
Werkt mee in softwareteam icon
Vanaf eind december 2019 Je werkt mee in een softwareteam bij FOD Financiën

Voor wie?

Je hebt interesse in de wereld van IT en softwareontwikkeling. Idealiter heb je al wat ervaring met softwareontwikkeling (een IT verleden, een onlinecursus, een hobby-project, avondonderwijs,...).

Een diploma is niet vereist. Belangrijker is dat je enorm gemotiveerd en geïnteresseerd bent in de wereld van softwareontwikkeling. Je leert graag bij en hebt dit in het verleden al meermaals bewezen. Je staat te springen voor een carrièreswitch naar een boeiende en snel-evoluerende sector.

Leergierig en gemotiveerd icon
Je bent leergierig en enorm gemotiveerd
snel bijleren icon
Je bent in staat snel nieuwe concepten aan te leren
affiniteit icon
Je hebt affiniteit met IT en/of software ontwikkeling

Werken als Java developer

Je kiest niet zomaar om te werken als Java developer voor de overheid. Het getuigt immers van jouw voorkeur om te werken in een snel evoluerende omgeving waar je een maatschappelijke meerwaarde betekent.

Als lid van één van onze agile software teams draag je dagdagelijks bij aan de ontwikkeling van applicaties en projecten die een brede maatschappelijke rol vervullen. Je denkt mee met de business om de applicaties niet alleen op technisch, maar ook op functioneel vlak te verbeteren.

Bij ons krijg je alle kansen om nieuwe dingen te proberen en bij te leren. Wij bieden je dan ook graag een uitdaging van formaat aan met een bijhorende mooie verloning. Verder hechten we veel belang aan een gezond evenwicht tussen werk en privéleven.

Bekijk het zelf!

Werken bij FOD Financien

Selectieprocedure

1 CV en Motivatiebrief Maart - half april 2019 Stuur jouw cv en motivatiebrief en overtuig ons waarom jij de ideale kandidaat bent. Enerzijds willen we weten waarom je kiest om voor de FOD Financiën te werken, anderzijds willen we weten wat je motiveert om de sprong naar softwareontwikkeling te maken.
2 Telefonisch gesprek April 2019 Tijdens een kort telefoongesprek leren we elkaar voor de eerste keer kennen. Hier krijg je alvast de kans om jouw eerste vragen te stellen.
3 Analytische test April 2019 Stress! Dat is niet nodig. Onze analytische test krijg je online toegestuurd en kan je in alle rust thuis afnemen. We testen jouw numeriek, abstract en verbaal redeneervermogen. Een 30-tal minuten in een rustige omgeving met de nodige focus volstaan. Succes!
4 Eerste gesprek Mei 2019 Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar in beide richtingen beter kennen. Uiteraard zijn wij vooral benieuwd naar jouw verhaal, jouw motivatie en jouw passie die van jou de ideale kandidaat maken.
5 Groepsopdracht Juni 2019 Omdat softwareontwikkeling een teamsport is, zijn we op zoek naar echte teamspelers. Tijdens de groepsopdracht dagen we jullie gedurende een halve dag uit. Niet om elkaar de loef af te steken, maar om ons te overtuigen van jouw meerwaarde in groep.
6 Contract Eind juni 2019 De bekroning van het intensieve selectieproces en de start van jouw nieuwe carrière: jouw contract! Je tekent een contract van onbepaalde duur.


Programma opleiding

Programma opleiding

Samen met 15 lotgenoten start je jouw carrière als Java developer met 4 intensieve maanden opleiding. Tijdens deze periode leer je de knepen van het vak en maak je kennis met de IT-omgeving waarin je zal uitstromen.

De opleiding start met de introductie van Java als programmeertaal. Al snel maken we de stap naar het object- georiënteerd programmeren. We staan stil bij de verschillende concepten en benadrukken het correct gebruik ervan. Gaandeweg evolueren we van het schrijven van code naar het ontwikkelen van software. Stelselmatig worden steeds meer geavanceerde concepten, technologieën en frameworks geïntroduceerd. Kortom dag-in-dag-uit zitten we met onze handen en voeten in de code.

Bijkomend voorzien we persoonlijke begeleiding en opvolging tijdens de opleiding én tijdens de eerste maanden in jouw nieuwe team.

Meer details

Schrijf je in voor Java@FIN

affiniteit icon

INSCHRIJVING
T.e.m. 14 april 2019 (gesloten)

Wachtlijst

Frequently Asked Questions

Neen, de opleiding start bij de basis. Ervaring in Java of een andere programmeertaal zien we als een pluspunt, maar is geen vereiste. Het helpt wel om ons te overtuigen dat je gebeten bent door softwareontwikkeling.

Neen, de intensieve opleiding start op 2 September en loopt t.e.m. 20 December 2019. Naast de officiële feestdagen (1, 11 en 15 November) voorzien we twee extra verlofdagen op 30 en 31 Oktober. Op deze manier kan je genieten van een verlengd weekend (30 Oktober t.e.m. 3 November) om even uit te rusten.

Ja, tijdens je loopbaan bij FOD Financiën wordt er verwacht dat je ofwel Nederlands ofwel Frans spreekt. De opleiding zelf zal in het Engels gedoceerd worden, een basiskennis Engels is dus een must.

Zowel de opleiding als de tewerkstelling zullen plaatsvinden in de gebouwen van de FOD Financiën in Brussel Noord. Tijdens de opleiding is er geen mogelijkheid tot telewerk/satellietwerk.

Ja, na de selectieprocedure teken je een contract van onbepaalde duur bij Egov Select, het IT-personeel wervingsbureau van de overheid. Dit contract gaat in op de eerste dag van de opleiding. Meer info over Egov Select vind je hier.

Boven op een marktconforme verloning heb je recht op volgende bijkomende extralegale voordelen:

  • Groepsverzekering
  • Gratis hospitalisatieverzekering
  • Maaltijd- en ecocheques
  • Gratis abonnement openbaar vervoer voor het woon- werkverkeer
  • Kilometervergoeding bij het gebruik van de fiets voor het woon- werkverkeer
  • Flexibele werktijdregeling met mogelijkheid om te telewerken (behalve tijdens de opleiding)
  • Smartphone en laptop

Omdat FOD Financiën investeert in deze opleiding, zal er een scholingsbeding in het contract staan. Dat betekent dat jij je engageert om na de opleiding in dienst te blijven.